Werkwijze:

Onze werkwijze is als volgt:

1. Nadat u een offerteaanvraag heeft gedaan wordt aan de hand van uw aangeleverde stukken een gespecificeerde calculatie gemaakt en gespecificeerd geoffreerd. Wanneer u beslist tot verstrekking van uw opdracht aan ons, spreken wij de opdracht meestal telefonisch met u door en maken een opdrachtbevestiging en een planning richting uw gewenste leverdatum.
2. Onze standaard doorlooptijd vanaf opdracht tot levering bedraagt minimaal 6 tot 8 werkweken.
3. Nadat de opdracht is verstrekt neemt 1 van onze tekenaars/werkvoorbereiders contact met u op om het project met uw werkvoorbereiding door te nemen en starten wij het tekenwerk op. Onze tekenaar/werkvoorbereider zal het project met u van begin tot eind afronden en begeleidt tevens het project bij ons in de fabriek.
4. Nadat de tekeningen goedgekeurd zijn word de produktie ingepland.
5. De elementen worden bij gereed nauwkeurig ingepakt in folie en op ons opslagterrein neergelegd tot het moment van aflevering.

Tekenwerk en berekeningen:

Het tekenwerk van onze elementen gebeurt geheel in 3D met de hsb applicatie in autocad, Tekwoods.3dbim. Tekeningen worden zoveel mogelijk digitaal verstrekt in PDF-formaat of in overleg in DWG-formaat. Met de mogelijkheid tot het aanleveren in IFC-bestand.

Al onze kapkonstrukties ed. worden door een gespecialiseerd constructie-advies-bureau berekend volgens de thans geldende normen.

Produktie:

Produktie van de elementen gebeurt onder goede omstandigheden. Vanaf tekening worden er houtstaten gemaakt welke worden ingelezen in een computergestuurde zaagmachine, vervolgens wordt alles eerst gezaagd en op maat gemaakt waarna de elementen met deze stukken worden geassembleerd.

Transport:

Dragt Houtkonstruktie b.v. transport-300x226  Onze elementen worden met een vaste vervoerder naar de bouwplaats vervoerd. Standaard ongelost maar in overleg is het lossen met een autokraan ook mogelijk.

Het is tevens mogelijk om de elementen bij ons af te halen met een door u geselecteerde vervoerder.

Neemt u geheel vrijblijvend eens contact op met een van onze mensen voor de mogelijkheden die Dragt Houtkonstrukties bv u allemaal kan bieden op het gebied van prefab houtkonstrukties.

Aflevering en Montage:

Aflevering gebeurt normaliter op de dag van aflevering, ’s morgens bij aanvang van de werkdag. De elementen worden eerst gelost vanaf de vrachtwagen waarna u vervolgens kunt starten met montage van de elementen.

Onze elementen kunnen ook bij u op de bouwplaats gemonteerd worden. Wij werken in nauwe samenwerking met een 2-tal geselecteerde gespecialiseerde montagebedrijven.

Dragt Houtkonstruktie b.v. montage-300x201  Deze bedrijven opereren geheel onafhankelijk van ons bedrijf maar door de directe korte lijnen met 1 op 1 communicatie tussen onze werkvoorbereiding en de uitvoerders op de bouwplaats heeft u als aannemer geen omkijken naar de montagewerkzaamheden. Onze voorkeur gaat uit naar een rechtstreekse opdrachtverstrekking naar 1 van onze partijen, maar wel onder onze supervisie. Uiteraard kunnen wij ook opdrachten geleverd en compleet aannemen.

De montage kan tevens op verschillende manieren worden verzorgt. Naast een volledige montage vanaf het maatvoeren tot aan het geheel afstellen en afschuimen van de elementen kunnen deze ook in deel opdrachten worden uitgevoerd, bijv. zonder maatvoeren en stelwerkzaamheden. Dit wordt meestal benoemd als bouwbegeleiding.

Doordat onze montagebedrijven veel kennis hebben van de elementen van Dragt Houtkonstruktie BV hebben weten zij goed hoe onze kappen in elkaar steken…..

Kiest u liever voor alleen bouwbegeleiding, ook dat is geen probleem, want heeft u wel de manschappen in huis maar nog net niet die voldoende kennis om het montageproces vlot te kunnen laten verlopen, dan helpen zij u graag. Met 1 of 2 vakmensen en een bestelbus vol gereedschap en bevestigingsmiddelen staan zij voor u klaar tegen manuur tarief op regie basis. Zo betaalt u alleen de aanwezige uren en eventueel de reisuren bij grotere afstand.

Beide montage bedrijven bieden u tevens de mogelijkheid voor aanvullende timmerwerkzaamheden aan de kapkonstrukties zoals het aanbrengen van de buitenaftimmeringen ed.

Ook het luchtdicht afplakken van de kappen behoort tot de mogelijkheden, om tot de vereiste luchtdichtingsklasses te komen.

Neemt u geheel vrijblijvend eens contact op met een van onze mensen voor de mogelijkheden.