Historie

Dragt Houtkonstruktie b.v. is een timmerfabriek die van oorsprong is ontstaan van een in 1973 opgerichte eenmanszaak, door Wout en Annie Dragt, welke zich bezig zouden houden met onderhoud, verbouw en nieuwbouw werkzaamheden. Al snel groeide dit door een goed gevulde orderportefeuille uit tot een volwaardig bouwbedrijf welke zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw en agrarische sector actief was.

In 1976 gingen Wout en Annie voor een familie bezoek naar Canada, aan de westkust in de buurt van Vancouver. Daar deden ze de houtskeletbouw methode op en waren hier gelijk enthousiast over, die manier van bouwen die moeten we in Nederland toch ook kunnen toepassen? En dit gebeurde, een nieuwe tak was geboren in het bedrijf. Naar mate de tijd verstreek werd het systeem van geheel op de bouwplaats timmeren uitgedokterd naar steeds meer prefab maken van elementen in de werkplaats. Op een gegeven moment waren ze in staat om met een personeelsbestand van ca. 15 mensen ca. 15 tot 20 woningen per jaar te bouwen in de niet standaard markt. Ieder huis was anders. Tot midden jaren negentig ging dit voortvarend tot op een gegeven ogenblik het idee zich aandeed om ook prefab houtkonstrukties te gaan maken voor levering aan collega aannemers. Hiermee was een nieuwe markt ontstaan, naast het bouwen van woningen begon ook het toeleveren van de prefab houtkonstrukties serieuze vormen aan te nemen.

De beide zonen van Wout en Annie waren ondertussen ook volledig van de partij in de zaak, in 2004 deed zich het idee aan om de taken te gaan verdelen, 2 specialismen binnen 1 bedrijf werkte niet. De beide broers sloegen ieder een eigen weg in onder begeleiding van de kennis en kunde die Wout en Annie in de afgelopen jaren hadden opgebouwd. Jopie zet samen met Senior de reeds gegroeide timmerfabriek door en Sjors begint samen met zijn vrouw een Bouw- & Montagebedrijf (www.dragtbouw.nl), bouwbedrijf voor het bouwen, verbouwen, aanbouwen en renoveren van woningen en een montagebedrijf voor het monteren van prefab houtkonstrukties, van o.a. de timmerfabriek maar ook evt. voor collega timmerfabrieken.

Door de expertise van bijna 50 ervaring in de bouw, zijn wij door deze combinatie in staat om een volledig concept aan te bieden op het gebied van het fabriceren en monteren van  prefab houtkonstrukties. We kunnen de aannemer hierdoor goed ondersteunen en ontzorgen binnen het bouwproces met prefab houtkonstruktie elementen. Mede door een vast team van volwaardige timmerlieden en een paar goede tekenaars/werkvoorbereiders gaan wij zowel de kleine projecten als een kap op een aanbouw tot een groot schalig project van bijv. 100 woningen niet uit de weg.

Dragt Houtkonstrukties is een bedrijf met een NO NONSENS cultuur en een goede KNOW HOW, directe korte lijnen tussen de klant en medewerkers waardoor wij weten met wie te maken hebben en de klant weet met wie ze hebben te maken. Flexibileit en leveren op afspraak is de KRACHT van DRAGT.