Duurzaam

Houtskeletbouw is duurzaam. Hout is een natuurproduct en daarmee de ideale grondstof voor een duurzame woning. Daarnaast is hout relatief licht van gewicht, sterk en biedt het de architect veel vrijheid met zijn ontwerpen. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om elementen prefab te fabriceren en gemakkelijk te transporteren naar de bouwplaats.

Transport en levering gebeurt zoveel mogelijk “Just-in-time” op een zo’n efficiënt mogelijke manier met zo weinig mogelijk vrachtwagens.

Door prefab te produceren wordt er tevens efficiënt gebruik gemaakt van de materialen en energie. Door de toe te passen materialen zoveel mogelijk per project te bestellen wordt daardoor zo goed als mogelijk “LEAN” gewerkt.

Ecologisch verantwoord

Houtskeletbouw bestaat voor het overgrote deel uit hout. Wij gebruiken uitsluitend gecertificeerd hout afkomstig uit de bossen van oa. Scandinavie, waar op verantwoorde wijze bosbouw plaatsvindt. Houtskeletbouw is de bouwmethode waar minimaal gebruik gemaakt wordt van cement.

Daarnaast worden er ook steeds meer andere duurzame materialen toegepast in het houtskeletbouw systeem, bijvoorbeeld Cellulose isolatie (gemalen papier), houtvezel isolatie of andere wol materialen.

Houtskeletbouw is volledig recyclebaar!

Houtskeletbouw is de toekomst als het gaat om duurzaam bouwen en komt optimaal tegemoet aan:

  • ecologie / milieu
  • efficiency, prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden
  • klantgericht / maatwerk eventueel onder architectuur
  • comfortabel
  • hoge isolatiewaarden, energiezuinigheid